ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Παγώνει» ο ανασχηματισμός

ΝΔ: «Παγώνει» ο ανασχηματισμός
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου)

Με μία διαρροή, που ουσιαστικά ακύρωσε προηγούμενες διαρροές, στη ΝΔ αποφάσισαν να «παγώσουν» τα σενάρια περί ουσιαστικών αλλαγών στο οργανόγραμμα του κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοίμαζαν το κλίμα για ανασχηματισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση με αλλαγές στους τομεάρχες, αλλά και στο επικοινωνιακό επιτελείο προσδιορίζοντας μάλιστα και το χρόνο των αλλαγών αυτών ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, τελικά αργά χθες το βράδυ οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως «δημοσιεύματα στον γραπτό, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό Τύπο που μιλούν για δήθεν ανασχηματισμό στη ΝΔ, δεν ισχύουν».

Είχε προηγηθεί μπαράζ δημοσιευμάτων για το θέμα αυτό, αλλά και έντονη δυσφορία στελεχών της ΝΔ που διαφωνούσαν με τη χρονική συγκυρία τέτοιων αλλαγών στη λογική ότι η ΝΔ θα φαινόταν πως «ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών στις οποίες θα προχωρήσει στο κόμμα, έχοντας αξιολογήσει τα στελέχη και έχοντας καταγράψει τις αδυναμίες όπου υπάρχουν. Ο ίδιος όμως τελικά αποφάσισε να προχωρήσει, εκτός απροόπτου στις αλλαγές αυτές με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ. Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στους τομεάρχες και τους γραμματείς του κόμματος, ενώ σίγουρες θεωρούνται οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να παραδίδει τη σκυτάλη πιθανότατα στον Βασίλη Κικίλια και να παίρνει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Από τα Χανιά χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το μήνυμα ενότητας, ενώ προχώρησε και σε κάλεσμα όσων στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώντας αλλαγή πολιτικής και εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ενώ αποδόμησε πλήρως και την κίνηση του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις βασικές πολιτικές της ΝΔ που είναι η μείωση των φόρων, η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, η μείωση της γραφειοκρατίας και η εξασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ σε κλίμα συγκίνησης μετέφερε στους συγκεντρωμένους και την αγάπη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ