ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Τζανακόπουλος: Σταθερή η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Δ.Τζανακόπουλος: Σταθερή η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ' τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β' τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008», δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη».

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος.

"Προκλητικοί οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί"

Τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για προκλητικούς κυβερνητικούς πανηγυρισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ακατανόητοι και προκλητικοί είναι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% το γ’ τρίμηνο του 2016 (έναντι του β’ τριμήνου), ιδιαίτερα όταν ως γνωστόν πρόκειται για το λεγόμενο «τουριστικό τρίμηνο», ενσωματώνει δηλαδή τις θετικές συνέπειες του τουρισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι εφέτος ελπίζουμε στη χώρα απλά να μην υπάρξει νέα ύφεση, όταν θα έπρεπε να έχουμε ήδη 3,5% ανάπτυξη (και 6% στην διετία 2015-2016) με βάση τις προβλέψεις του 2014, δηλαδή πριν την καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Όσο για την σύγκριση με το περσινό τρίμηνο των capital controls, δεν χρειάζεται καν σχόλιο
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κ. Τζανακόπουλε»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ