ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα

Δ. Τζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας η επίσκεψη Ομπάμα
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα αποτέλεσε ένα παγκόσμιας σημασίας γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ΔημήτρηςΤζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν από το τέλος του χρόνου και ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση».

«Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου» σημειώσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» με την πορεία των διαπραγματεύσεων και επεσήμανε ότι «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν υποστηρικτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για απολύτως ψευδές αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα».

Τέλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ