ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο δημοσιογράφοι του CNN Greece περιγράφουν το 48ωρο του Ομπάμα στην Αθήνα

Δύο δημοσιογράφοι του CNN Greece περιγράφουν το 48ωρο του Ομπάμα στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήρθε στην Ελλάδα, στο τελευταίο ταξίδι στο εξωτερικό που έκανε υπό αυτήν την ιδιότητα, εκπληρώνοντας ένα «παιδικό του όνειρο», όπως ο ίδιος ανέφερε κατ’ επανάληψη. Οι αναλύσεις πολλές. Και αυτές που ήδη έγιναν και αυτές που θα ακολουθήσουν. 

Ήταν, σε κάθε περίπτωση, μία επίσκεψη που θεωρείται ιστορική, άξια να καταχωρίσει κάποιος στη μνήμη του αρκετές λεπτομέρειες και στιγμιότυπά της.

Το CNN Greece, με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό του προσωπικό, παρακολούθησε και κατέγραψε αδιάκοπα και τις δύο ημέρες της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Δύο δημοσιογράφοι του καταγράφουν με την προσωπική τους ματιά, όσα είδαν και έζησαν αυτό το διήμερο.

Μπαράκ Ομπάμα, ημέρα 1η: Άγχος, μέτρα ασφαλείας, ομιλίες και ...όλα καλά

Tης Βελίκας Καραβάλτσιου

1VELIKAweb

Ο Ομπάμα πουλάει ακόμα... Μπορεί η θητεία του Αμερικανού Προέδρου να έχει φτάσει κυριολεκτικά στο τέλος της, ωστόσο, δύσκολα μπορεί κανένας να σκεφτεί ένα πρόσωπο που να μπορεί να ανταγωνιστεί σε δημοτικότητα τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πλανητάρχης πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γοήτευσε δημοσιογράφους και όχι μόνο.

Το ραντεβού δόθηκε στο Ζάππειο. Ήταν πραγματικά πολλοί αυτοί οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να καλύψουν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Διαβάστε αναλυτικά

Μπαράκ Ομπάμα, ημέρα 2η: Με τον αέρα του ηγέτη μίλησε στον καθένα ξεχωριστά

Της Ειρήνης Ανδρουλάκη

eirini androylaki 1

Όλοι όσοι βρίσκονταν στο θέατρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, είχαν σηκωθεί από τις καρέκλες τους και τον χειροκροτούσαν. Κάποιοι ζητωκραύγαζαν. Εκείνος τους χαμογελούσε από τη σκηνή καθώς τους χαιρετούσε. Μάλιστα έστρεψε το βλέμμα του προς όλες τις κατευθύνσεις, από την πλατεία μέχρι το τελευταίο διάζωμα, τέσσερα στο σύνολο.

Δεν πρόκειται για την αποθέωση ενός σούπερ σταρ του καλλιτεχνικού στερεώματος αλλά για έναν σούπερ σταρ της πολιτικής. Ο Μπαράκ Ομπάμα με την πληθωρική προσωπικότητα του γέμισε τη σκηνή.

Διαβάστε αναλυτικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ