ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Ομπάμα με φόντο τον Παρθενώνα: Το εκπληκτικό βίντεο του Λευκού Οίκου (vid)

Μήνυμα Ομπάμα με φόντο τον Παρθενώνα: Το εκπληκτικό βίντεο του Λευκού Οίκου (vid)

Μαγεμένος από τη μοναδικότητα της Ακρόπολης και την ιστορία της Ελλάδας, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στέλνει ένα μήνυμα για τη δημοκρατία, με φόντο τον Παρθενώνα.

Στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο facebook ανέβηκε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 30 δευτερολέπτων όπου ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνεται σε όλον τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα παίζονται πλάνα από την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο αλλά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πρόεδρος είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να συναντάς διαφορετικές κουλτούρες και να έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους.

Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας. Εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη. Όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σαν αυτό καταλαβαίνεις καλύτερα την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να στέλνει μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας» λέει, μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην λεζάντα του βίντεο αναγράφονται τα εξής:

«Στο τελευταίο μου ταξίδι ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Στεκόμενος στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό - και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θέλουν να ζουν, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν».

Δείτε φωτογραφίες του Λευκού Οίκου από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ