ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Μητσοτάκης: Ο νέος πατριωτισμός αλήθειας θα εκφράσει μια πανστρατιά

Κ.Μητσοτάκης: Ο νέος πατριωτισμός αλήθειας θα εκφράσει μια πανστρατιά
EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Για έναν «νέο πατριωτισμό της αλήθειας που υψώνεται απέναντι στον λαϊκιστικό εθνικισμό και οδηγεί σε μια κοινωνική και πολιτική πανστρατιά», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο: «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».

«Επάνω στην αλήθεια θα στηριχθεί ο νέος πατριωτισμός τον οποίο εμείς υπηρετούμε και υψώνουμε ως αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό, που μας καταστρέφει. Ο νέος πατριωτισμός της αλήθειας θα εκφράσει μια πανστρατιά πολιτική και κοινωνική, που θα υπερβαίνει παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές. Θα βρεθεί απέναντι στις πολιτικές του θυμού και της οργής. Με θετικό λόγο. Για να γιατρέψουμε τις πληγές μας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση, δεν υπάρχει χώρος για μιζέρια και μισαλλοδοξία. Δεν υπάρχει περιθώριο για σιωπή και απάθεια. Γιατί έτσι προχωρούν οι λαοί, έτσι ωριμάζουν οι κοινωνίες.

«Στη ΝΔ έτυχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε καταλύτες της. Γιατί και εμείς αλλάζουμε και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι όμως απαραίτητη και η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που στέκονται απέναντι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό της σημερινής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά», τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες για υπέρβαση και ανάκαμψη.

Πάντως εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η στιγμή μας θα έρθει σύντομα. Και, αυτήν τη φορά, είμαι βέβαιος ότι θα φανούμε αντάξιοι της στιγμής και της ιστορίας. Και τότε θα φανεί ποιοι μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοι θα είναι διατεθειμένοι να μπουν για τα καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης. Ποιοι θα περιοριστούν στο ρόλο να βλέπουν την ιστορία να περνά από μπροστά τους και ποιοι θα επιλέξουν να γίνουν μέρος της και να τη διαμορφώσουν.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η ζημιά που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους Έλληνες πολίτες αποτιμάται οικονομικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

«Η χώρα βρίσκεται στο τέλος του 2016 και πως υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος για να φτάσει εκεί που ήταν στο τέλος του 2014. Πλέον έχει καταστεί προφανές ότι πράγματι από ιδεοληψία και τυχοδιωκτισμό χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στις αρχές του 2015» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ