ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Αν έρθει υποχρεωτική στράτευση στα 18, η ΝΔ θα την στηρίξει

Αδ. Γεωργιάδης: Αν έρθει υποχρεωτική στράτευση στα 18, η ΝΔ θα την στηρίξει
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

H NΔ συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο κ. Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αποκάλυψε μάλιστα, ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας που ήταν παρών στη χθεσινή ενημέρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

"Τουρκικός και Αλβανικός αναθεωρητισμός"

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης ανέφερε: «Ο Ερντογάν έχει περάσει σε φάση πλήρους αναθεωρητισμού... Η Λωζάνη αφορά τα σύνορα όλων των χωρών της περιοχής, αυτό είναι επικίνδυνο».

Όσον αφορά τη συνέντευξη του Αλβανού πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ο Ράμα με φαινομενική ευγένεια έθεσε πολύ σοβαρά ζητήματα» κάνοντας λόγο για τούρκικο και αλβανικό αναθεωρητισμό που φαίνεται ότι έχουν διασύνδεση μεταξύ τους. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η οικονομική κρίση της τελευταίας εξαετίας και η δημογραφική κάμψη έχουν αποδυναμώσει την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις για το Κυπριακό, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στις προσπάθειες του για επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι αν όλα πάνε για τον Τσίπρα η Ελλάδα θα καταφέρει να βρεθεί εκεί που ήταν το Μάιο του 2014, μιλώντας για τρία χαμένα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ