ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποδέχθηκε ο Τσακαλώτος τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα

Αποδέχθηκε ο Τσακαλώτος τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αρνητικά αντιμετωπίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πως και γιατί η χώρα μπήκε στη μέγγενη των μνημονίων.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με την αναθεώρηση στοιχείων ελλείμματος της χώρας της περιόδου 1995-2013 από τη Eurostat, υποστήριξε ότι η εξεταστική επιτροπή δεν είναι το καλύτερο πλαίσιο για την εξέταση αυτού του ζητήματος. Σημείωσε ότι η διερεύνησή του πρέπει να γίνει με επιστημονικά κριτήρια που θα οδηγήσουν στην εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.

«Εμείς έχουμε καταθέσει αίτημα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο, αλλά ούτε εσείς, ούτε η ΝΔ θέλετε να ακουμπήσετε την περίοδο Καραμανλή, όταν το αποφασίσετε, εδώ είμαστε», σχολίασε αργότερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πάντως, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται –«προφανώς», είπε επί λέξει- τα στοιχεία που έστειλε η Eurostat για το έλλειμμα προκειμένου να μπει η χώρα στην ΟΝΕ, σημειώνοντας ότι υπήρχε διαφορετικό λογιστικό σύστημα παρακολούθησης. Πήρε ακόμη, θέση για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, λέγοντας ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση του ελλείμματος από το 2007 προς το 2008 και εν συνεχεία προς το 2009, σημειώνοντας ωστόσο, πως δεν προτίθεται να μπει σε διαιτησία για το αν φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ ή εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ