ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης κατά Σπίρτζη για τις αυξήσεις στα εισιτήρια

Μανιάτης κατά Σπίρτζη για τις αυξήσεις στα εισιτήρια
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2017 για τη ΣΤΑΣΥ (ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός και ΤΡΑΜ) εξαπέλυσε ο Γιάννης Μανιάτης, εκτιμώντας ότι οι ίδιοι οι επιβάτες θα «φορτωθούν» μέσα από την αύξηση των εισιτηρίων, το έλλειμμα των 61 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλογίζει ανικανότητα και ιδεοληψία στην κυβέρνηση που ενώ το 2015 παρέλαβε μια οικονομικά υγιή εταιρία συγκοινωνιών, τώρα την οδηγεί στη χρεοκοπία και την απαξίωση.

«Τα πειράματα του κ. Σπίρζη θα τα πληρώσει από την τσέπη του είτε ο Έλληνας φορολογούμενος για να καλύψει την οικονομική «τρύπα» είτε οι ίδιοι επιβάτες των συγκοινωνιών, δηλαδή οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες, μέσα από την αύξηση των εισιτηρίων», σημειώνει και προσθέτει:

Η ανεχόμενη από την κυβέρνηση - και σε βαθμό ενθάρρυνσης - εισιτηριοδιαφυγή, οι μη πληρωμές από τα Υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική (με την κυβέρνηση να παραβιάζει νόμο που η ίδια ψήφισε το Φθινόπωρο του 2015) και η κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στις καταστροφές των μπαχαλάκηδων, με τους πρώτους βανδαλισμούς ακόμα και στο Σύστημα Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου, οδηγούν τα Μέσα σταθερής τροχιάς στη χρεοκοπία και την απαξίωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ