ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Δεν θα συνεχίσω να παρανομώ αν καθυστερήσει η αδειοδότηση από το ΕΣΡ

Ν.Παππάς: Δεν θα συνεχίσω να παρανομώ αν καθυστερήσει η αδειοδότηση από το ΕΣΡ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να φέρει μεταβατική διάταξη για την προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των καναλιών» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Παράλληλα τόνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε από κοντά με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, κατ΄αρχήν τα φλέγοντα ζητήματα υποστήριξης και υποδομών τα οποία είναι ανεπίλυτα εδώ και πολλά χρόνια».

«Ξεκινάμε από το ότι η πολιτεία εγγυάται πως το ΕΣΡ θα έχει όλες τις υποδομές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε κτηριακές εγκαταστάσεις, σε τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται» υπογράμμισε μιλώντας στον Real Fm και συνέχισε:

Όλη η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και το λογισμικό που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στις 30/8 για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του ΕΣΡ από την πρώτη μέρα.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα σημείωσε ότι «και αυτό θα αποτελέσει σημείο συζήτησης με το ΕΣΡ και με βάση το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης θα κινηθεί η κυβέρνηση».

«Δηλαδή αν καταστεί τεχνικά εφικτό η αδειοδότηση να προχωρήσει μέσα στο επόμενο λίγο χρονικό διάστημα, τότε δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει το κενό, από τώρα μέχρι την αδειοδότηση» πρόσθεσε.

«Αν αυτό δεν καθίσταται εφικτό για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους, και ο ομιλών δεν μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί, διότι αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται εντελώς στον αέρα, δεν έχουν αποδοθεί νόμιμες άδειες και προφανώς δεν υπάρχει η κατάπτυστη και αντισυνταγματική άνευ όρων παράταση “νόμιμης” λειτουργίας που απέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακριβώς για να αποφεύγουν την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε νόμιμη και τυπική αδειοδότηση» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ