ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Αλ. Χαρίτσης: 2 δισ. στην οικονομία από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύο δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία μετά την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι εντός των ημερών υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας από την οποία μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση.

«Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους και 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση πόρων από ιδιώτες», είπε και έκανε γνωστό πως με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν υπάρξει πάνω από 1000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Έντονα επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναγνώρισαν μεν θετικά σημεία στο νομοσχέδιο, της καταλόγισαν ωστόσο αδικαιολόγητες καθυστερήσεις λόγω ιδεοληψιών, εντοπίζοντας αοριστίες και ασάφειες σε διατάξεις του νομοσχεδίου, που πρέπει να απαντηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ