ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε με... νεύρα το ν/σ για τα προαπαιτούμενα

Ψηφίστηκε με... νεύρα το ν/σ για τα προαπαιτούμενα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένταση στο παρά πέντε ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας που αποτελεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προκλήθηκε στη Βουλή.

Η κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας των 30 σελίδων που ρύθμιζε διάφορα θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προκάλεσε αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση σε μια κίνηση καλής θέλησης -ώστε να μην τορπιλιστεί το κλίμα συναίνεσης που διαφαινόταν στην ψήφιση του νομοσχεδίου- να την αποσύρει.

Κι αυτό γιατί η επισήμανσή του ότι με την ρύθμιση διευκολύνεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και η απορρόφηση πόρων, δεν έπεισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για «ντροπή» μίλησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ, την απόσυρσή της ζήτησε απο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και για «ξαφνικό θάνατο» της συναίνεσης ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι. Μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης συνολικά του νομοσχεδίου ο Αλέξης Χαρίτησς την απέσυρε, προσωρινά, καθώς –όπως είπε- θα την επανακαταθέσει αύριο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή ήταν και οι διακριτικές «συστάσεις» του αντιπροέδρου του Σώματος Γιώργου Βαρεμένου.

Υπέρ του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ