ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ

Υποκλοπές στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σαφείς υπαινιγμούς για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνοντας για το γεγονός τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο»”, αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

"Οι πρώτες αντιδράσεις"

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός σημείωσε:

"Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης".

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ποταμιού.

"Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις.

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ