ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Φρανσουά Ολαντ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Φρανσουά Ολαντ
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ στο 'Αμπου Ντάμπι. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Κυπριακό, Τουρκία και Προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών.

Σειρά ζητημάτων, όπως μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Προσφυγικό, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, τέθηκαν στην διμερή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter:

"Συζητήσαμε Κυπριακό και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Προσφυγικό, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-χωρών του Κόλπου και την πορεία της ελληνικής οικονομίας".

Capture

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πλήθος ηγετών του αραβικού κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι για τη σημερινή επέτειο των 45 χρόνων από την ένωση των επτά εμιράτων και τη δημιουργία του κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 1971.

Το συνέδριο θα επικεντρώσει σε τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών πολιτιστικών μνημείων από τρομοκρατικές δράσεις και συγκρούσεις, καθώς και αντιμετώπισης του trafficking πολιτιστικών αγαθών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Άμπου Ντάμπι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει στο Άμπου Ντάμπι ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 8 του ίδιου μήνα θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ