ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρές κόντρες Μαξίμου-Γεννηματά για τη λίστα Μπόργιανς

Σκληρές κόντρες Μαξίμου-Γεννηματά για τη λίστα Μπόργιανς
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Φώφη Γεννηματά με εκατέρωθεν πυρά με αφορμή δημοσίευμα που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή και το οποίο εμπλέκει την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη λίστα Μπόργιανς. 

Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Documento, «τα ονόματα "Παπανδρέου", "Πάγκαλου", "Γεννηματά" με λατινικούς χαρακτήρες είναι τρία από τα 475 που αποτελούν το δεύτερο αρχείο της λίστας Μπόργιανς.

Αυτό ακριβώς ήταν που προκάλεσε την οργή της Φώφης Γεννηματά η οποία με μία σκληρή ανακοίνωση έκανε γνωστό πως θα προβεί σε αγωγές, ενώ ενέπλεξε και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως "Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός. Ας το πάρουν καλά χαμπάρι".

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο με ανακοίνωσή του συνιστά στην κα Γεννηματά «να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της. Οφείλει, εξάλλου, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο».

«Αναμένουμε, λοιπόν, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της για την ανακοίνωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά σχετικά με δημοσιεύματα», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια».

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως "Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα".

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της εφημερίδας. «Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται. Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς».

«Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν. Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Απάντηση Παπανδρέου στο Documento

Για «στημένη επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών, που παραπέμπει σε πρακτικές φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκτυλίσσεται μέσω δήθεν «αποκαλύψεων», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του Κινήματος με ανακοίνωσή του, το οποίο καταφέρεται επίσης εναντίον του πρωθυπουργού, ενώ σημειώνεται πως ο κ. Παπανδρέου θα καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

«Πρόθυμοι κονδυλοφόροι, για πάσης φύσεως «δουλειές», μεταξύ των οποίων ο γνωστός κ. Βαξεβάνης, που προστίθεται στη λίστα των υπηρετών της αριστεροδεξιάς καραμανλικών αποχρώσεων, αλλά προφανώς και πρόθυμοι κυβερνητικοί παράγοντες, υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα λασπολογίας, καλλιεργώντας υποψίες χωρίς ίχνος αλήθειας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως πρόκειται για «μανιώδη και φανατισμένη προσπάθεια να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία κατάθεση σε οποιονδήποτε λογαριασμό που δεν έχει δηλωθεί, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οτιδήποτε άλλο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια», ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Ας μαζέψει τους κυβερνητικούς σκευωρούς ο κ. Τσίπρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ