ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Στυγνός δικτάτορας ο Ερντογάν

Π. Καμμένος: Στυγνός δικτάτορας ο Ερντογάν

Στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου βρέθηκε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε «στυγνό δικτάτορα».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε: «Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Κληθείς να σχολιάσει τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές, προσθέτοντας πως «οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».

«Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό», είπε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ έκανε λόγο και για αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, οι οποίες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

Επίθεση και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Από τα βέλη του Πάνου Καμμένου δεν γλίτωσε και ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος-σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας-αποδείχθηκε ότι ήταν με την μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν»και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό, που πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά».

Όπως εξήγησε, η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε προχώρησε έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ με τον Πρωθυπουργό.

«Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας. Ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα. Βρήκαν Έλληνες συνεργούς, πρώτα τον Γιώργο Παπανδρέου με τη συγκεκριμένη πολιτική την οποία άσκησε και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για να οδηγήσει τη χώρα εκεί που την οδήγησε. Και βεβαίως οι μεγάλοι κερδοσκόποι οι οποίοι κέρδισαν», σημείωσε.

«Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα», ανέφερε ακόμα ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ