ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώσεις από τον Αλ. Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις

Ανακοινώσεις από τον Αλ. Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για την μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά αλλά και για μέτρα ελάφρυνσης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν απόψε από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Ισραήλ .

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει κοινωνικό μέρισμα για τους συνταξιούχους που έχασαν εισοδήματα από την απώλεια του ΕΚΑΣ θέλοντας να δείξει εμπράκτως ότι κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη με την ενίσχυση όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει και φοροελαφρύνσεις για τα νησιά που επιβαρύνθηκαν με την αύξηση του ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση είχε προϊδεάσει για την πρωτοβουλία αυτή εδώ και περίπου έναν μήνα λέγοντας μέσω του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι αναζητούνται τα μέσα για την στήριξη των συνταξιούχων που υπέστησαν την περικοπή του ΕΚΑΣ και όχι μόνο.

Με αφορμή την ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Αλέξης Τσίρπας επιθυμεί να κάνει ανακοινώσεις και να εξαγγείλει διορθώσεις για τους αδύναμους. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσω της διαπραγμάτευσης να βρει και τους πόρους για την διάθεση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) χωρίς να κάνει περικοπές σε οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα γίνουν πιθανότατα την Παρασκευή και οπωσδήποτε μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ