ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: Δικαστική Αστυνομία έως το τέλος του καλοκαιριού

Προϋπολογισμός 2017: Δικαστική Αστυνομία έως το τέλος του καλοκαιριού
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη σύσταση δικαστικής αστυνομίας που θα βοηθήσει στην απονομή της Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό που "καρκινοβατεί" περισσότερα από 15 χρόνια και ο οποίος θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την υπόθεση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Ένωση Δικαστών να κρίνει αυτά που είπε τότε η κυβερνητική εκπρόσωπος και να μην έχει η κυβέρνηση το δικαίωμα να κρίνει με τη σειρά της αυτά που είπαν οι δικαστές. «Παρέμβαση είναι όταν με πλάγια και δόλια μέσα προσπαθείς να επηρεάσεις αποφάσεις και αυτό ουδέποτε το έκανε η κυβέρνηση», είπε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί απόλυσης 9500 κρατουμένων, ο Σταύρος Κοντονής το διέψευσε κατηγορηματικά. «Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ήταν 12.000 και σήμερα τον κρατάμε σταθερά στις 9.500 και είναι διαχειρίσιμος», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ