ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Νίσυρο την Τρίτη ο Τσίπρας - Ανακοινώνει μέτρα ενίσχυσης στα νησιά

Στην Νίσυρο την Τρίτη ο Τσίπρας - Ανακοινώνει μέτρα ενίσχυσης στα νησιά
EUROKINISSI/Eurokinissi

Στη Νίσυρο, στο πλαίσιο περιοδείας του, θα βρεθεί αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά και να ανακοινώσει σειρά μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την αναβάθμιση της οικονομίας του νησιού μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Ακόμη θα ανακοινώσει κινήσεις για την στελέχωση των δομών υγείας και παιδείας του νησιού με εξειδικευμένο προσωπικό και θα επιχειρήσει γενικότερη αναβάθμιση τους.

Θα ανακοινώσει προγράμματα για νέους έως και 40 ετών για την ενίσχυση τόσο της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα, όσο και των start-ups.

Ακόμη αναμένεται να γίνει λόγος και για προγράμματα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ειδικότερα για τον πολιτισμό θα υπάρξει πρόγραμμα που θα εξυγχρονίζει τις υποδομές των δημόσιων μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να εργαστεί στο γραφείο του. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ