ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Αχτσιόγλου: Αν δεν ήμασταν εμείς οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν μηδέν ευρώ

Ε. Αχτσιόγλου: Αν δεν ήμασταν εμείς οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν μηδέν ευρώ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία του 2015 για το ΕΚΑΣ, σήμερα οι δικαιούχοι θα λάμβαναν μηδέν ευρώ», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Επειδή οι κ.κ. Βρούτσης και Μηταράκης υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν τους χαμηλοσυνταξιούχους αφελείς. Επειδή το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με την υποκριτική ιερή αγανάκτησή τους (η ιερή αγανάκτηση, εξάλλου, είναι εξ ορισμού υποκριτική). Επειδή είναι εκείνοι που ως μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης προσωπικά ως υπουργός Εργασίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα. Επειδή έχουν το θράσος να αρθρώνουν έστω και μία λέξη για το ΕΚΑΣ, το οποίο η κυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί να καταργήσει πλήρως από το 2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πράξει και από το 2015, εάν το πρόγραμμα βρεθεί εκτός στόχων, με το περιβόητο mail Χαρδούβελη. Επειδή έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των χαμηλοσυνταξιούχων, την ώρα που η ΝΔ, χωρίς ίχνος ντροπής, επιβεβαίωσε το αντικοινωνικό μένος της και αρνήθηκε να υπερψηφίσει την ενίσχυσή τους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μόλις έδωσαν "γραμμή" οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.

Τους υπενθυμίζουμε, λοιπόν ότι:

Α) Αν δεν είχε μεσολαβήσει η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία του 2015 για το ΕΚΑΣ, σήμερα οι δικαιούχοι θα λάμβαναν μηδέν ευρώ.

Β) Η ανεργία, όταν κατέρρευσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, βρισκόταν στο 26,1% (Δ’ τρίμηνο 2014, ΕΛΣΤΑΤ), ενώ σήμερα και, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, βρίσκεται στο 22,6% (Γ’ τρίμηνο 2016, ΕΛΣΤΑΤ).

Γ) Οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, τον Μάρτιο του 2013, ανέρχονταν στο 36,67% και, όταν παρέδωσαν τον Δεκέμβριο του 2014 σε 54,03%, ενώ η πλήρους απασχόλησης, το αντίστοιχο διάστημα, μειώθηκαν από 63,33% σε 45,97% (ΕΡΓΑΝΗ). Επομένως, η γιγάντωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ξεκίνησε επί δικής τους διακυβέρνησης.

Και για να τελειώνουμε μια και καλή, ας μας απαντήσουν από τη ΝΔ, είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου μία "ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς", όπως πιστεύει ο κύριος Μητσοτάκης; Υποστηρίζουν την αποκατάστασή τους, για να μπει τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ή όχι;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ