ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες

Γιάννης Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες
EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την αιτία που οδήγησε στο να δημιουργηθούν προβλήματα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του χιονιά εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί. Όμως τη νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους.

«Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι; Αυτό θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς.

Ο ίδιος, επανέλαβε πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη συμβαίνουν «μία φορά στα πενήντα χρόνια», σημειώνοντας το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η μισή πόλη.

«Εγώ δεν μένω στο σπίτι μου γιατί δεν έχει νερό», είπε χαρακτηριστικά.

«ΕΔΕ για τη διαχείριση της κακοκαιρίας»

Παράλληλα ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προανήγγειλε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν.

«Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η αποκομιδή των σπουπιδιών, ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να ενισχύσει την προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι.

«Έπεσε αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους τις πόλης. Έχουν βγει 4 αλατιέρες και φορτηγά μεγάλα και μικρά, ενώ έχουμε 50 σημεία σε όλη την πόλη με σάκους αλατιών για τη χρήση των ιδιωτών, να ρίξουν μπροστά στα πεζοδρόμια, στον δρόμο» είπε, εκτιμώντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αλλά ο κόσμος που περπατάει, ο οποίος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ γιατί είναι παγωμένα τα πεζοδρόμια και σε αυτά δεν έχουμε τρόπο παρά να ρίχνουμε αλάτι με το χέρι ή το φτυάρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ