Ο Μητσοτάκης για τη διαμάχη Καμμένου-Πετρουλάκη: «Βάστα γερά Ανδρέα»
Πηγή: EUROKINISSI

Τη δικαστική διαμάχη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, με αφορμή τη δημοσίευση άρθρου γνώμης και την αποζημίωση που ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ασφαλώς κάθε πολιτικός, όπως κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρήσει ότι μια επίθεση που δέχεται δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία. Όμως αυτή η διάκριση πρέπει να γίνεται από τον πολιτικό με πολύ αυστηρά κριτήρια».

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει ότι «το ότι επελέγη αγωγή και όχι η μήνυση, αλλά και το γεγονός ότι ζητείται ως αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι η ηθική αποκατάσταση του κ. Καμμένου – η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα εξώδικο ή με απλή μήνυση – αλλά η εξόντωση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων».

Παράλληλα, συνεχίζοντας την κριτική στον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρόσθεσε: «είναι ενδεικτικό μιας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος προσωπικά, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την αντίληψη. Μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, από όποιο χώρο και αν αυτός προέρχεται.
Στην Ελλάδα του 2017, η ελευθερία γνώμης και η άσκηση κριτικής στην εξουσία είναι αδιαπραγμάτευτα. Όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν το αντίθετο.».

«Βάστα γερά λοιπόν Ανδρέα. Δεν σε γνωρίζω καλά προσωπικά και σίγουρα δεν ανήκεις στο χώρο που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Μην αφήσεις κανένα να περιορίσει τη δημιουργικότητα σου και να φιμώσει τη γνώμη σου.
Και βαστάτε γερά και όλοι όσοι έχετε το θάρρος να λέτε τη γνώμη σας ενυπόγραφα και να μπαίνετε στην κονίστρα του δημόσιου διαλόγου.

Δεν είστε μόνοι σας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Facebook.


Διαβάστε επίσης

Νέα έγγραφα για τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο κατέθεσε στη Βουλή ο Λοβέρδος

«Ριζική διαφωνία» Μητσοτάκη με τις θέσεις Τουσκ για το προσφυγικό

Καταψηφίζει η ΝΔ διακρατικές συμφωνίες που προτείνει ο Π. Καμμένος

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θέλει να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο