ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Παυλόπουλος: Οι προϋποθέσεις για να λυθεί το Κυπριακό

Π.Παυλόπουλος: Οι προϋποθέσεις για να λυθεί το Κυπριακό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Όσο και εάν είναι δύσκολοι οι καιροί, όπως, η σημερινή δύσκολη συγκυρία, έχουμε αποδείξει διαχρονικά ως Έλληνες ότι την υπεράσπιση της πατρίδας, της ιστορίας μας, την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων και εθνικών δικαίων δεν πρόκειται να την επηρεάσει κατ' ελάχιστο οποιαδήποτε κρίση», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε σπουδαστές της σχολής Εθνικής Άμυνας για «τα εθνικά θέματα στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Ο κ. Παυλόπουλος κατέστησε σαφές και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού εάν δεν υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο σύνολο του κυπριακού εδάφους. Επικαλέστηκε μάλιστα την περίπτωση της ενοποίησης των «δύο Γερμανιών», προϋποθέσεις για την οποία αποτέλεσαν η πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη τη Γερμανία και η αποχώρηση και του τελευταίου Σοβιετικού στρατιώτη.

Την ομιλία του κ. Παυλόπουλου παρακολούθησαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Στα σκαριά οριστική συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ