«Διέξοδος το πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ» λένε κυβερνητικές πηγές
Διέξοδος ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μη συμμετοχή του ΔΝΤ ή η παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα».
Διαβάστε επίσης:
Αξιολόγηση: Σε «μικρή υποχώρηση» πάει πλέον η κυβέρνηση
Γιατί η αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα εξυπηρετεί τον Σόιμπλε
Παρέμβαση Μητσοτάκη και άλλων 16 ηγετών της Ε.Ε. για την προστασία των αγροτών στο νέο προϋπολογισμό
19:32
Συγκέντρωση κατοίκων στην Κυψέλη για τις ζημιές στα κτήρια - Παρόντες Δούκας, Δούρου, Κανέλλη
19:22
Αλλαγές στα δρομολόγια του Τραμ την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου
19:12
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: Αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Ελληνίδα ερευνήτρια εξηγεί γιατί απεργούν 3.000 εργαζόμενοι
19:01