ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειώσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας προανήγγειλε ο Τόσκας

Μειώσεις στα πρόστιμα της Τροχαίας προανήγγειλε ο Τόσκας
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά 50%, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι εξαιρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

«Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Μία πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ.Σπίρτζη από το υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Τόσκας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στα μισθολόγια των ενστόλων

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι υπάρχουν προτάσεις ώστε να υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ενστόλους ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε:

«Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ