ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοχοποιεί Στουρνάρα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στοχοποιεί Στουρνάρα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα στοχοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που διέρρευσε:

Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης εάν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους με τροπολογία από τον τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η διατύπωση αυτή, εφόσον ισχύει, παραπέμπει σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα καταλογίζει πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ότι αφορά στη λειτουργία των τραπεζών και των στελεχών της και καταγράφει σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις.

«Στην όλη συμπεριφορά των τότε ιθυνόντων των τραπεζών ανιχνεύονται παραβιάσεις των υποχρεώσεων τους με μορφή, τουλάχιστον, παραβιάσεων του καθήκοντος επιμέλειας στην οποία τους υποχρέωναν οι επιτελικές τους θέσεις», φέρεται να αναφέρεται στο πόρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ