ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα: Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος, καλώντας τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Κύριε Τσίπρα, το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σταματήστε επιτέλους. Μην κρατάτε όμηρο τον ελληνικό λαό. Αφήστε τον να αποφασίσει το μέλλον του».

Αιχμές για ΔΟΛ: Διεφθαρμένη και αδίστακτη κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, άνοιξε την ομιλία του, με τις εξελίξεις στο ΔΟΛ και έκανε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως εξελίχθηκε στην πιο αποτυχημένη, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση.

«Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τα χθεσινά εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ. Αυτές οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλο συκής αυτής της κυβέρνησης. Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους και μέσα σε αυτό εξελιχθήκατε όχι μόνο στην πιο διεφθαρμένη αλλά και την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία Τύπου της κυβέρνησης. με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο».

Μάλιστα αυτόν τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ. Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Πάρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι».

"Εκλογές εδώ και τώρα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε την δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογές.

«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποιά είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο χρόνος σας τελειώνει. Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά, Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω από το δάχτυλό σας. Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την εξουσία της χώρας και να την οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

«Η ΝΔ είπε σήμερα είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη του τόπου. Μπορεί να συνεργαστεί με πρόσωπα και δυνάμεις που πιθανόν έχουν άλλες αντιλήψεις από εμάς. Οφείλουμε να δώσουμε τώρα διέξοδο. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Μην προσπαθήσετε να διαφύγετε παίζοντας παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. Το προσπαθήσατε και αποτύχατε παταγωδώς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι παρά τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο».

"Θα μάθετε να χάνετε"

«Θα μάθετε κάποια στιγμή ότι στους κανόνες της δημοκρατίας είναι και η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Θα μάθετε κύριε Τσίπρα να χάνετε. Έτσι είναι η δημοκρατία. Και άλλοι έχουν χάσει εκλογές πολύ σημαντικότεροι από εσάς. Και για να παραφράσω τον Κώστα Καβάφη αν δεν μπορείτε να κάμετε την άσκηση της εξουσίας τουλάχιστον μην την εξευτελίζετε».

"Κύριε Τσίπρα κρύβεστε πίσω από τις κλούβες"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε τις βολές κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ. «Επί των ημερών σας έγινε απροσπέλαστη η Ηρώδου Αττικού. Κρυβόσαστε πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ κύριε Τσίπρα».

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για τους αγρότες ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι μια μικρογραφία της συνολικής κυβερνητικής σας αποτυχίας. Ποιές διαρθρωτικές αλλαγές έχετε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια; Το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της χώρας για το 2014 - 2020 προβλέπει πολλά μέτρα και επενδύσεις.

Συνολικά 5,9 δις πόρων για την περίοδο 2014 - 2020 έχουν δεσμευθεί αλλά έχουν δεσμευθεί δεν έχουν πληρωθεί μόλις 485 εκατομμύρια. Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και στη συνέχεια τους έπληξε όλους. «Γιατί δεν ανεβαίνετε και τώρα στις καρότσες όπως κάνατε παλιά, αντί να είστε κλεισμένος στο Μαξίμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ