ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Μεταμφιέζουν τα μνημόνια για να ξεγελάσουν τον λαό

Δ. Κουτσούμπας: Μεταμφιέζουν τα μνημόνια για να ξεγελάσουν τον λαό
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ευθεία επίθεση στη Χρυσή Αυγή για τα επεισόδια στο Ικόνιο ξεκίνησε την ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου που με την ανοχή της αστυνομίας τα βάζουν τώρα και με αθώα παιδιά.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε θέματα οικονομίας καλώντας το λαό σε πάλη ενάντια στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που αποτελεί πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «των συνεταίρων δηλαδή στα μνημόνια που σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία μεταμφίεσης, όχι λόγω αποκριών, για να ξεγελάσουν το λαό».

Αμφισβητώντας τη ρητορική της κυβέρνησης ότι δεν θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, ο κ. Κουτσουμπας είπε πως παζαρεύει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ «αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή του 3ου μνημονίου, χώρια όλα τα αντεργατικά μέτρα που επίσης ετοιμάζει και έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης».

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες σχολίασε πως το μόνο που τους λέει είναι πως και πότε θα σας σφάξουμε, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι όταν κάνει κριτική στην κυβέρνηση συνειδητά αποπροσανατολίζει, για να τους μπερδεύει και να τους εξαπατά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε αναφορά στο Κυπριακό, ανέφερε ότι έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα δεν δημιουργεί αισιοδοξία, καθώς διεξάγεται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ