ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΟΛ: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή ο Στ. Ψυχάρης

ΔΟΛ: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή ο Στ. Ψυχάρης

Ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης μετά την απολογία του στον ανακριτή για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

 

Η απολογία του εκδότη στον ανακριτή δόθηκε την επόμενη ημέρα αφότου έγινε επισήμως γνωστό ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας "Αυγή" αναλαμβάνει διευθυντικό ρόλο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με σκοπό να καταβάλει προσπάθεια για την εξυγίανσή του. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο και πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς σε αυτό αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους από το βήμα της Βουλής οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γενημματά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι και με αυτήν την κίνηση επιχειρεί να ελέγξει εξ ολοκλήρου του τοπίο στα ΜΜΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο εκδότης στο άμεσο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικώς του ίδιου του πρωθυπουργού να δημιουργήσει γέφυρα επικοινωνίας με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Το θέμα είχε διαψευστεί με ένταση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , οι κατηγορίες, για τις οποίες έδωσε ολιγόλεπτη απολογία ο εκδότης, αφορούν σε κενό περίπου 48 εκατομμυρίων που εμφανίστηκε στα εισοδήματά από το 2000 μετά από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) που έγινε τον Δεκέμβριο. Για την υπόθεση αυτή ο Στ. Ψυχάρης είχε κληθεί από την Εισαγγελία και είχε δώσει δια υπομνήματος εξηγήσεις, μετά το τέλος της έρευνας από τις φορολογικές Αρχές, διαδικασία που τελικά κατέληξε στην άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ