ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειασε» η Αντωνοπούλου τον Βίτσα για τις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας

«Αδειασε» η Αντωνοπούλου τον Βίτσα για τις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Βίτσα για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας αλλά τελικά δεν πήγαν, κράτησε στη Βουλή η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας επικαλούμενη στοιχεία από τους δήμους Λάρισας και Χαλκίδας τόνισε πως διαψεύδονται τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άφαντους εργαζόμενους. Μίλησε για παραπληροφόρηση και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τους δήμους «παίρνουμε μια καταγραφή για το που ακριβώς τοποθετούνται».

Η Ράνια Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ακόμη, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα «βγει» μέσα από τον ΟΑΕΔ η πρόσκληση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Αποδέχθηκε την παρατήρηση του Βασίλη Κεγκέρογλου ότι υπήρξε καθυστέρηση, την οποία και απέδωσε στο γεγονός ότι οι δήμοι δεν κατέθεταν τις θέσεις εργασίας αλλά και τα έργα που υλοποιούσαν για να γίνουν οι τοποθετήσεις.

Σε ότι αφορά στην ανεργία, είπε ότι σύμφωνα με στοιχεία από την «Εργάνη» στον ιδιωτικό τομέα δημιουργήθηκαν 136.000 «καθαρές» θέσεις το διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου. «Η ανεργία ήταν 25,9% και σήμερα είναι στο 22,3%», είπε, σημειώνοντας ότι μεγάλο πρόβλημα παραμένει η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας που οδηγεί σε θέσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ