ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Να επανεξεταστεί το αυτόφωρο για τους δημοσιογράφους

Θ. Θεοχαρόπουλος: Να επανεξεταστεί το αυτόφωρο για τους δημοσιογράφους
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να μην ισχύει το αυτόφωρο σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου ζητάει με ερώτηση του στη Βουλή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να επανεξετάσει το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τον Τύπο, ώστε να διασφαλίζεται το λειτούργημα του.

Στην ερώτησή του αναφέρει πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με υπευθυνότητα και με συγκεκριμένους κανόνες, καθώς επίσης και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε προσώπου να υπερασπιστεί την τιμή του απέναντι σε προσπάθεια συκοφάντησής του. Ωστόσο, προσθέτει, η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, που οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.

«Τόσο η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στον Τύπο με την επακόλουθη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των μηνυόμενων-εγκαλούμενων όσο και η προσχηματική διεκδίκηση υπέρογκων ποσών από δημοσιογράφους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τον ρόλο των ΜΜΕ και να πλήττουν τη δημοκρατία», σημειώνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ