Κ. Ζουράρις: Προσφυγόπουλα και στα ιδιωτικά σχολεία
Και τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος σκοπεύει να καταθέσει και σχετική πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο.
«Θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North98, σημειώνοντας πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.
Έκανε μάλιστα γνωστό πως παράγοντες του υπουργείου Παιδείας συζητούν ήδη το σχέδιό του, ενώ επεσήμανε πως η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ξεκαθάρισε, η χρηματοδότηση, θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες. Όσοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
11:13
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε ανήλικες σε κλεμμένη μηχανή και αγνόησε αστυνομικούς
11:06
Λάρισα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 50χρονος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
11:00
Ολοκληρώνονται οι όμιλοι στο Παγκόσμιο με καθημερινό Undoxing εμπειριών-προσφορών στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:59