ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας δικαιώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας

Ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας δικαιώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας
Eurokinissi

Σύσταση που δικαιώνει τους Έλληνες της Χειμάρρας εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για την ακίνητη περιουσία Ελλήνων στη Χειμάρρα, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας, n οποία έχει παραβιαστεί ως προς την έγκριση του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας και την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας στην εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου ανάπλασης.

Ο Γιάννης Αμανατίδης πρόσθεσε ότι ζητήθηκε ακόμη, η διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και συμμετοχή, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης να έχουν την προηγούμενη έγκριση των ιδίων των κατοίκων της Χειμάρρας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών το θέμα της υπεράσπισης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων εντάχθηκε στις συζητήσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και είναι ένα από τα πέντε θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ