ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συστάσεις Κοντονή στη Δικαιοσύνη για τον Σώρρα

Συστάσεις Κοντονή στη Δικαιοσύνη για τον Σώρρα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αυστηρές συστάσεις στη Δικαιοσύνη να εξετάζει κατά προτεραιότητα περιπτώσεις τύπου Σώρρα απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Παρόμοιες υποθέσεις να μην αντιμετωπίζονται με ένα γραφειοκρατικό τρόπο», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να περιμένει μηνυτήριες αναφορές όταν μπροστά στα μάτια μας βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Καθήκον των εισαγγελέων είναι να κινηθούν αυτεπάγγελτα και να στηλιτεύσουν αυτές τις συμπεριφορές».

Ο Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε πως τέσσερις ποινικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και εξετάζονται από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά του Αρτέμη Σώρρα, ενώ «ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση εναντίον μίας απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που προχωρούσε σε παρεμπίπτουσες κρίσεις πως έχει αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος κύριος Σώρρας έχει πληρεξούσιο και διαχειρίζεται ένα fund 600 δις δολαρίων».

Επέκρινε ακόμη, τη ΝΔ, η οποία δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση παρά το γεγονός ότι υπήρχε αυτή η «απαράδεκτη» απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ