ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επείγουσες διαδικασίες νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με επείγουσες διαδικασίες νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Με τη διαδικασία του επείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Δικαιολογώντας τον επείγοντα χαρακτήρα του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφέρει ότι το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει αναγκαίες και επείγουσες ρυθμίσεις που στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρέπει να θεσπιστούν πριν από την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, εντός του Φεβρουαρίου.

Επιστολή

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που υποβάλλονται επίσης, εντός του Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο «ρύθμιση θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» εισάγεται προς συζήτηση τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και η ψήφισή του αναμένεται το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ