ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Φώφη Γεννηματά: Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Κυριακή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για τη «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάνει χρόνο, δημιουργώντας μόνη της αδιέξοδα και στο τέλος λέει «ναι σε όλα», ενώ σε μια προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας κατέληξε από δήθεν επαναστάτης, υποτακτικός και, αλυσοδένοντας την χώρα γίνεται συνεργός».

Χαρακτήρισε «αχρείαστο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό» το 3ο μνημόνιο, αποδίδοντας την υπογραφή του στις «τυχοδιωκτικές» πολιτικές των πρώτων έξι μηνών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και, πιο συγκεκριμένα, της πολιτικής Βαρουφάκη.

Πρότεινε μάλιστα ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία «Ελλάδα» το οποίο, θα περιλαμβάνει προοδευτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία το οποίο θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη, την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους.

Η κα Γεννηματά τάχθηκε επίσης υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο πρώτα κόμματα που θα προκύψουν από εκλογές «όπως συμβαίνει με τους μεγάλους συνασπισμούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ