ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τη στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τη στάση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το επίμαχο ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έρχεται να προστεθεί μία μέρα μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων με αφορμή την μέχρι πρότινος άγνωστη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, μετά τη Σύνοδο των Ευρωμεσογειακών Κρατών στη Λισσαβόνα.

Στην επίμαχη «στάση» του πρωθυπουργικού αεροσκάφους κατά την επιστροφή από τη Λισσαβόνα επανήλθε την Κυριακή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιμένει να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος, ενώ υπενθύμισε πως περιμένει «την απάντηση του αρμόδιου υπουργού» στην ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή.

«Θα πάρω απάντηση από το υπουργείο Άμυνας. Με τον Αδωνι δεν μένει έτσι. Τους συνιστώ να μην γίνουν κι άλλο ρεζίλι των σκυλιών», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Ε».

Μάλιστα έδωσε και τη δική του απάντηση στους κυβερνητικούς κύκλους που διευκρίνιζαν το Σάββατο πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι αφορούσε συναντήσεις με επενδυτές: «Αν πήγε για να βρει επενδυτές στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα το κράταγε κρυφό; Και γιατί δεν τον ακολούθησαν οι συνεργάτες που είχε στην Λισαβόνα και πήγαν μαζί του στενά πρόσωπα;».

Επιτέθηκε δε στα κυβερνητικά στελέχη που διέρρευσαν τις πληροφορίες περί συναντήσεων με επενδυτές λέγοντας πως «μέσα στον πανικό τους, έκαναν λάθος ακόμη και τις ημερομηνίες», καθώς όπως είπε στο non paper γίνεται λόγος για την 1η Φεβρουαρίου αντί της 31ης Ιανουαρίου. «Αυτός ο Καρανίκας ούτε το ημερολόγιο δεν άνοιξε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας «Αυτός γράφει τα non paper».

Αναφερόμενος δε στην επισήμανση ότι ενέπλεξε τα παιδιά του πρωθυπουργού στην πολιτική αντιπαράθεση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έκανε κάτι τέτοιο σε καμία δήλωσή του.

«Ξαφνικά, από μόνοι τους στο Μαξίμου μίλησαν για τα παιδιά του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter την ερώτηση και το αίτημα για κατάθεση εγγράφων που κατέθεσε ο ίδιος την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ