ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: «Σωθήκαμε επιτέλους», μου λενε ελεύθεροι επαγγελματίες

Πετρόπουλος: «Σωθήκαμε επιτέλους», μου λενε ελεύθεροι επαγγελματίες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ικανοποιημένος από την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος λέγοντας μάλιστα, ότι τον σταματούν στο δρόμο επαγγελματίες για να του πουν ότι «σώθηκαν».

«Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε: σωθήκαμε επιτέλους, θα πληρώνουμε εισφορές γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, προκαλώντας την αντίδραση της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Αν σας λένε εσάς «ευτυχώς μας σώσατε», να σας πω ότι εμένα με σταματούν στο δρόμο για να μου πουν ότι ενώ μέχρι τώρα πλήρωναν 250 ευρώ στον ΟΑΕΕ τώρα θα πληρώσουν έως και 1300 ευρώ», αντέτεινε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση της στη Βουλή.

Ο Τάσος Πετρόπουλος κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να συμπράξουν, ώστε να πείσουν τις εργοδοτικές ενώσεις να πιέσουν και εκείνες τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν τις εισφορές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ