ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλαδικές 2017: Με το απολυτήριο η εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσα σε 3 χρόνια

Πανελλαδικές 2017: Με το απολυτήριο η εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσα σε 3 χρόνια
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια εντός της επόμενης τριετίας, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Να αποκτήσουν τα παιδιά εθνικό απολυτήριο με αξία, οι εξετάσεις παιδαγωγικά δεν παίζουν ρόλο, είναι απλώς αδιάβλητες», είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

Τα παιδιά απλώς μαθαίνουν απέξω... Είναι παιδαγωγικά είναι απαράδεκτο και πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, το αδιάβλητο της διαδικασίας και να προσπαθήσουμε να δούμε σιγά- σιγά πως θα εισάγονται στο πανεπιστήμιο με το βαθμό απολυτηρίου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από το χρόνου. «Έχει ορίζοντα 3ετίας, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο επιμόρφωσης των καθηγητών».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα θεματικής εβδομάδας, σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι υποχρεωτική. «Το πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία. Θα γίνει στα γυμνάσια και είναι υποχωρητικότατο να γίνει. Η μια εβδομάδα δίνει τεράστια ευελιξία στον σύλλογο καθηγητών. Όμως, κανένας γονέας δεν θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του», είπε και έστειλε το δικό του μήνυμα:

Να προσέχουν ορισμένοι που αντιδρούν να μην ταυτιστούν με αντιδράσεις και με "στρατόπεδα" που δεν θα ήθελαν... η θεματική εβδομάδα έχει θέματα διατροφής, εθισμού - όχι μόνο ναρκωτικών αλλά και ηλεκτρονικά, Facebook, τις σχέσεις ανάμεσα στα φύλα. Ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνά τα συζητά και είναι καθεστώς σε όλο τον κόσμο.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αύριο Παρακευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ