ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στη διαπραγμάτευση

Μπακογιάννη: Να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στη διαπραγμάτευση
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης ζήτησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα της να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις «παρά το ότι δεν βλέπω σταθερές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν τόνισε: «η κυβέρνηση με την πρακτική της ενθαρρύνει την άποψη ότι το ευρώ είναι βαρύ νόμισμα για την Ελλάδα».

«Απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης και όχι καουμποϊλίκια και τσαρλατανισμοί, γιατί στο τέλος το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι πολίτες», είπε ακόμη.

Αναφερόμενη στο σενάριο η κυβέρνηση να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, σημείωσε ότι «η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου στη Γερμανία θα είναι πιο πιεστική για τη χώρα και τα συμφέροντά μας» και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές: ψήφιση νέων μέτρων, εκλογές ή παράταση της διαπραγμάτευσης και επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.

«Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι όποιο μανδύα και να βάλει, ο βασιλιάς είναι γυμνός» προσέθεσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν είναι à la carte», στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «το να ζωγραφίζει διαβόλους στο τοίχο δεν τη βοηθάει πια να καλύψει την ανικανότητά της».

Η ίδια εκτίμησε ότι η μεγάλη δυσαρμονία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κοινωνία είναι αυτή που θα οδηγήσει σε εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ