ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο ντοκουμέντο με ναζιστικούς χαιρετισμούς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Βίντεο ντοκουμέντο με ναζιστικούς χαιρετισμούς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Αίσθηση προκαλεί βίντεο από το 2005 με πρωταγωνιστές τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και τα πεπραγμένα τους στη διάρκεια συναυλίας, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη -ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από την Χ.Α- έξω από το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται σήμερα για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Με αφορμή τη δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, η “Εφημερίδα των Συντακτών” αποκαλύπτει βίντεο από «συναυλία» της Χ.Α που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005, στην οποία μετείχαν τα περισσότερα από τα ηγετικά της στελέχη, τα οποία επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς και φωνάζουν ναζιστικα συνθήματα, ενώ ακούγονται τραγούδια με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο εμφανίζονται ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας).

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” το βίντεο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται για ένα «κόμμα Ελλήνων εθνικιστών».

Το βίντεο αποδεικνύει, αναφέρει η εφημερίδα, ότι η μοναδική «πατρίδα» για τον Μιχαλολιάκο και την ομάδα του είναι η ναζιστική Γερμανία.

Δηλώσεις Πελετίδη

«Περιμένω σήμερα από το δικαστήριο να κάνει το καθήκον του», δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, περιμένοντας να ξεκινήσει η δίκη του. Όπως πρόσθεσε, «περιμένω να σταθεί με τον πατραϊκό λαό, τον ελληνικό λαό, με τις παναθρώπινες αξίες και να σταματήσει την πορεία αυτών που δηλητηριάζουν και διχάζουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του πατραϊκού λαού που βρίσκεται σήμερα εδώ για να υπερασπιστούν τις πανανθρώπινες αξίες, να κτυπηθεί ο ρατσισμός και εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης. Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί πολυπληθής συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.

Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαρίστανται στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όσο και στους γύρω δρόμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ