ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοτική πηγή στο CNN Greece: Η Ελλάδα ζει με παρατάσεις στην εντατική

Κοινοτική πηγή στο CNN Greece: Η Ελλάδα ζει με παρατάσεις στην εντατική
REUTERS/Tony Gentile

Συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εκφράζουν στην Κομισιόν, στέλνοντας μήνυμα να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.

Υψηλόβαθμη πηγή της Κομισιόν που έχει εικόνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα την Τετάρτη, σημειώνοντας με έμφαση ότι στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας.

«Η Ελλάδα ζει με παρατάσεις στην εντατική εδώ και επτά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι το Grexit έχει συζητηθεί κατά καιρούς στην Ευρώπη τους προηγούμενους μήνες. Χτυπάει πάντως, καμπανάκι για το τάχιστα κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Το ελληνικό θέμα αναμένεται να τεθεί αύριο Τρίτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είτε από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, είτε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης, που βρίσκεται στο Στρασβούργο, συναντάται το πρωί της Τρίτης με τον Πιερ Μοσκοβισί, ενώ την Τετάρτη θα έχει επαφές με τον Κύπριο επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά και τους Γκι Φέρχοφστατ και Τζιάνι Πιτέλα.

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό, στην Κομισιόν δεν έχει τεθεί το θέμα της κακοδιαχείρισης. Πηγές όμως, επεσήμαναν πως υπάρχουν καθυστερήσεις και έκαναν γνωστό ότι στις 15 Φεβρουαρίου, θα εξεταστούν οι φάκελοι των κρατών μελών για την απορρόφηση των κονδυλίων.

Επισημαίνουν ότι εάν καταπέσει η συμφωνία με την Τουρκία, θα είναι η απόλυτη καταστροφή και πως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει plan B.

«Ο Γιάννης Μουζάλας άλλαξε την εικόνα της χώρας», ανέφερε και για την κριτική που δέχεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε ότι άπλα προσπαθεί να παντρέψει παλαιότερες ιδεοληψίες με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ