ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Τσίπρα: Αν τολμάτε καταθέστε πρόταση μομφής

Δευτερολογία Τσίπρα: Αν τολμάτε καταθέστε πρόταση μομφής
Eurokinissi

"Η παρουσία σας ήταν θλιβερή σήμερα" είπε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της δευτερολογίας του. 

Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι δεν πήρε σαφή θέση για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και πως παρουσιάζει εικόνα μεμψίμοιρου ο οποίος παρακαλεί να μην πετύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να έρθει αυτός και να κλείσει την αξιολόγηση με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, επισήμανε ότι επί κυβερνήσεώς της, η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. « Εμείς το κάναμε 3,5%», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».

Στο Βερολίνο βάλατε τη φανέλα του ΔΝΤ

«Εγώ κύριε Μητσοτάκη στο Παρίσι πήγα και έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο κάλεσε να καταθέσει το πόθεν έσχες «αύριο το πρωί».

«Μη μου λέτε εμένα να καταθέσω, γιατί εάν αρχίσω να ζητάω εγώ να καταθέσετε το Πόθεν Έσχες, ό, τι θέλετε θα το καταθέσω κύριε Μητσοτάκη. Αλλά μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας : «Αυτό που κάνατε με την παρουσία σας στο Βερολίνο, ήταν μια αθλιότητα. Είπατε θα φορέσετε την φανέλα της εθνικής Ελλάδος, αλλά βάλατε την φανέλα του ΔΝΤ και είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις».

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη, ότι στο Βερολίνο «φόρεσε την φανέλα του ΔΝΤ». «Ξέρετε ότι βρίσκεστε σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και πάτε στο Βερολίνο και δημιουργήτε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας :

«Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ