ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν με πείσατε με τις απαντήσεις σας. Το να απαριθμείτε μία μία τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σημαίνει ότι είναι λίγες», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό από το βήμα της βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον... δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα, στη βουλή, εστίασε στην διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση.

«Ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την διαπραγμάτευση είναι ο υπουργός Οικονομικών, εκείνος χθες πήγε στη σουίτα μεγαλοεπιχειρηματία για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο γήπεδο της Τούμπας για τον αγώνα το ΠΑΟΚ με την Σάλκε.

«Η χώρα μπαίνει σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι. Η αξιολόγηση που έπρεπε να κλείσει πριν από ένα χρόνο δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν σας εμπιστεύεται κανείς. Εσείς το επαναφέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμνο του 2015», επεσήμανε στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

«Ακόμα και η ποσοτική χαλάρωση που λέγατε ότι είναι σημαντική βγαίνουν υπουργοί σας και λένε ότι δεν είναι και κάτι τραγικό αν δεν το πετύχουμε. Αυτό δεν έλεγε ο κ. Σταθάκης, αν δεν κάνω λάθος; Θα μπούμε κύριε Τσίπρα στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος πήγε περίπατο; Μας μιλάτε συνέχεια για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν. Μακάρι να επαληθευτούν. Επαναλαμβάνετε συνέχεια μισές αλήθειες» και πρόσθεσε:

« Όλες οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας έχουν μια προϋπόθεση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και δεν θα αποσταθεροποηθεί το κλίμα στην οικονομία. Κάνετε τίποτα για όλα αυτά κύρια Τσίπρα; Όχι μόνο καθυστερείτε αλλά και υπονομεύετε τις μεταρρυθμίσεις. Τι λέτε για την ερώτηση των βουλευτών σας για το Ελληνικό; Την θέλετε ή δεν την θέλετε αυτή την επένδυση;»

Απάντηση για τη «μυστική» συνάντηση στο... Βερολίνο

«Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αναφερθήκατε στην συνάντησή μου με τον κ. Σόιμπλε και την είπατε μυστική. Μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με την Ρότσιλντ κύριε Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροπλάνο του και πάει στο Παρίσι, ανακοινώνει την συνάντηση αφού έχει μάθει όλη η Ελλάδα, ότι έχει γίνει. Ποιους είδατε, κύριε Τσίπρα; Γιατί δεν θα συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βερολίνο και υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό:

«Τον είχατε συναντήσει και εσείς ως αρχηγός της αντιπολίτευσης. Και όχι μόνο τον κύριο Σόιμπλε. Κάθε τρεις και λίγο πηγαίνατε στην Μέρκελ στην οποία λέγατε Go Back... Madam Merkel, και τώρα τρέχετε εκεί».

«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τι λέω στο εξωτερικό; Τι είπα σε Μέρκελ και Σόιμπλε; Ναι η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Για να τα διεκδικήσουμε πρέπει να είμαστε συνεπείς στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα από αυτόν που έχει. Και στην συμφωνία που μας εγκλωβίσατε με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δικά χρόνια. Οποιαδήποτε αναφορά στην δραχμή πρέπει να τελειώνει είπα στο Βερολίνο. Την ώρα που εγώ έκανα αυτή τη δήλωση εσείς συνεχίζετε να ανέχεστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο που ανοίγει θέμα δραχμής», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Στη βουλή λύνουν τις διαφορές τους Τσίπρας-Μητσοτάκης για τα... Εξάρχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ