ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εκνευρισμένος και εκτός τόπου και χρόνου ο Πρωθυπουργός

ΝΔ: Εκνευρισμένος και εκτός τόπου και χρόνου ο Πρωθυπουργός
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη βουλή, σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

«Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας, επισημαίνουν οι πηγές της ΝΔ, εκφράζοντας την άποψη πως ο πρωθυπουργός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος.

Όπως σημειώνουν, «κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική, που είναι η λάσπη και οι συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα "πληρωμένα πιστόλια" της συριζαϊκής διαπλοκής».

Την ίδια στιγμή, στη ΝΔ κάνουν λόγο για ψέματα εκτός κάθε ορίου και κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως «έφτασε στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μάς οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα».

Όπως υποστηρίζουν, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτήν τη λογική, η ΝΔ ξαναθέτει στον πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα:

- Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

- Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

- Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

- Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

"Εκκωφαντική σιωπή"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για εξίσου «εκκωφαντική» σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας.

Όπως αναφέρουν δεν έδωσε καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , για τον ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών, για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας.

«Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μία εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μία εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης», τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ