ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ανάξιος της θέσης που κατέχει ο Νίκος Τόσκας

ΝΔ: Ανάξιος της θέσης που κατέχει ο Νίκος Τόσκας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για πολιτική αθλιότητα, χαρακτηρίζοντας τον «κατ' ευφημισμό» υπουργό.

Η επίθεση γίνεται με αφορμή δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για την ΝΔ και τις τοποθετήσεις του κόμματος σε θέματα ασφαλείας των Εξαρχείων. Ο αναπληρωτής υπουργός «κατρακύλησε σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας», προκειμένου, όπως λέει, να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του, αναφέρει η ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο κ. Τόσκας ο οποίος υποσχόταν «διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων», προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης.

«Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Τόσκα στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98:

«Το θέμα των Εξαρχείων έχει γίνει από τη ΝΔ σημαία εδώ και αρκετό καιρό ελλείψει άλλων στοχεύσεων. Οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι της υπέδειξαν ότι πουλάει ο νόμος και η τάξη, ειδικά σε μια περιοχή που δεν μπόρεσε η δεν θέλησε να κάνει τίποτε για πάρα πολλά χρόνια εννοώ τα Εξάρχεια, ενώ την δυτική Αττική δεν την ενδιέφερε ταξικά.

Στα Εξάρχεια ήταν το χαλί κάτω από τα οποία σκουπίζονταν τα προβλήματα δεν την ενδιέφεραν τα Εξάρχεια αστυνομικοί λένε πως είχε να γίνει αστυνομική επιχείρηση εδώ και τριάντα χρόνια. Και τώρα έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις και για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Τριάντα χρόνια είχε να γίνει επιχείρηση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Τι γινόταν την εποχή της ΝΔ. Γινόταν σαρωτικές επιχειρήσεις διαρκούσαν μερικές ώρες, γίνονταν προσαγωγές άσχετων ανθρώπων για να δείξουν μεγάλες προσαγωγές και την άλλη μέρα το θέμα ξεφούσκωνε. Εμείς δεν κάνουμε τέτοιες ενέργειες κάνουμε χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπήρχε μια αντιμετώπιση από ορισμένες αστυνομικές ομάδες τη ΔΕΛΤΑ που ενεργούσαν χωρίς κανέναν έλεγχο , πυροδοτούσαν καταστάσεις υπήρχε ένας τσακωμός στον οποίο αρέσκονταν. Εμείς δουλεύουμε συστηματικά και ας βγαίνει η ΝΔ μαζί με ορισμένα ΜΜΕ και ας φωνάζει κάθε βράδυ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ