ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: τμηματικά και ανά μήνα η είσπραξη του clawback

Πολάκης: τμηματικά και ανά μήνα η είσπραξη του clawback
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τμηματικά και ανά μήνα θα γίνει η είσπραξη του clawback, ώστε να μην οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου για το θέμα αυτό, καταλόγισε ανικανότητα στις προηγούμενες κυβερνήσεις,

«Χρεώσατε 9 δις τον ΕΟΠΥΥ», είπε προς τα έδρανα της ΝΔ και διευκρίνισε ότι ενδεχόμενη είσπραξη ολόκληρου του ποσού των 650 εκατ. ευρώ θα διατάρασσε την λειτουργία των επιχειρήσεων και θα οδηγούσε σε απολύσεις.

Ο Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εισπράττει το clawback 650 εκατ. ευρώ, κάνοντας πλάτες σε κάποιους. Ο βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε έντονα στις αναφορές Πολάκη με τον αναπληρωτή υπουργό να του απαντά: «Μην πετάγεσαι, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Σε ότι αφορά στην Ειδική Αγωγή, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως θα ενοποιηθούν οι αμοιβές των θεραπευτών. «Το γλέντι των προηγούμενων δεκαετιών θα σταματήσει».

Στη συζήτηση ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ΕΟΠΠΥ, ο αντιπρόεδρος του Τάκης Γεωργακόπουλος υπερασπίστηκε την απόφαση να ζητείται η εκτίμηση ενός γιατρού για το προσδόκιμο ζωής ενός ασθενούς προκειμένου να του χορηγηθεί ένα φάρμακο. «Το προσδόκιμο επιβίωσης διατυπώνεται σε όλα τα έντυπα παγκοσμίως, δεν ήταν ελληνική πρωτοτυπία, ούτε πρωτοτυπία του ΕΟΠΥΥ, ήταν στοιχείο του πρωτοκόλλου βάσει του οποίου εγκρίθηκε το φάρμακο», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι «το θέμα δημοσιοποιήθηκε για άλλους λόγους με χυδαίο τρόπο και αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών προς την ιατρική κοινότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ