ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για το αποτέλεσμα του Eurogroup ζητά ο Λεβέντης

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για το αποτέλεσμα του Eurogroup ζητά ο Λεβέντης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βέβαιες επιβαρύνσεις και αβέβαιες ελαφρύνσεις «βλέπει» πίσω από τη συμφωνία του Eurogroup ο Βασίλης Λεβέντης.

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγορεί την κυβέρνηση για αλλαγή στάσης και τον καλεί να απαντήσει «πως αποτολμά άλλη μια φορά να βάλει σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορεί με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσει τέτοιο βάρος».

Στην επίκαιρη ερώτηση του σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτεθειμένος, καθώς άλλη μια φορά καταπάτησε τις υποσχέσεις του, οδηγώντας τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση. «Μέχρι τώρα κύριε Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας.

Μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εκπρόσωποί σας άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις», αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ