ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Βορίδη-Σκουρλέτη για το Eurogroup

Καυγάς Βορίδη-Σκουρλέτη για το Eurogroup
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση για τα όσα συμφώνησε χθες στο Eurogroup, απορρίπτοντας το αφήγημα για μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Με αρκετή δόση ειρωνείας απευθύνθηκε ο Μάκης Βορίδης στους «χαρωπούς» -όπως είπε- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία στο Eurogroup και την επιστροφή των θεσμών και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν νέα μέτρα που βαφτίζουν μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να κάνει γενναίες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, αγορά εργασίας... Χαίρεστε με τη μείωση του αφορολόγητου; Με αυτό το ωραίο χαμόγελο που έχετε τώρα θα τα πάρετε από ανθρώπους των 600 ευρώ», είπε, εκφράζοντας την κατανόησή του για τη δυσχερή θέση που βρίσκονται οι βουλευτές της πλειοψηφίας. «Αν εσάς σας αρέσει, εμάς προφανώς μας περισσεύει, κοντός ψαλμός αλληλούια, σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

Την τιμή της κυβέρνηση έσπευσε να σώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης που κατηγόρησε τη ΝΔ για έλλειψη επιχειρηματολογίας. «Επιτέλους σοβαρευθείτε», είπε προς τη ΝΔ και πρόσθεσε: «Για κάθε μέτρο προβλέπεται αντίμετρο με αντίστοιχη ελάφρυνση», τόνισε.

Οι βολές ωστόσο, συνεχίστηκαν και από τα υπόλοιπα κόμματα. «Την απάντηση σας την έδωσε ο Βαρουφακης, το πουλέν σας που είπε ότι οι δανειστές επέβαλλαν ξανά την αποδοχή αδύνατων στόχων», τόνισε από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ξεκαθάρισε πως κανείς από το κόμμα του δεν ήταν υποτακτικός.

«Προσπαθείτε να εξαπατήσετε το λαό, δεν σας έμεινε καμία κόκκινη γραμμή», τόνισε από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ