ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χτύπημα Φίλη με διαρροή ερώτησης για τα εξοπλιστικά

Νέο χτύπημα Φίλη με διαρροή ερώτησης για τα εξοπλιστικά
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φίλης, οι οποίοι διέρρευσαν ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο για τα εξοπλιστικά με σκοπό όχι μόνο να στριμώξουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και να δείξουν τις προθέσεις τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν έτοιμη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Βέβαια στην ερώτηση επισημαίνουν πως ο αμυντικός εξοπλισμός της χώρας και η αναβάθμισή του είναι απαραίτητα, αλλά σημειώνουν πως δεδομένης της οικονομικής κρίσης πρέπει να προσέχουν ακόμα και το ένα ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η ερώτηση δεν έχει κατατεθεί προς το παρόν επίσημα στη Βουλή. Αντίθετα, οι βουλευτές φαίνεται πως διαρρέουν αυτή την ερώτηση ως μία επίδειξη δύναμης προς το Μαξίμου, αφού ανάμεσα σε αυτούς που την υπογράφουν είναι και ο Νίκος Φίλης που είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα με τις αναφορές του.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει έντονη κριτική στην συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, κάτι που είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου και εκνευρισμό στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ιδιαίτερη πολιτική αξία έχει το γεγονός επίσης πως εκτός από τον Νίκο Φίλη οι υπόλοιποι δεκατρείς βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση – που ακόμα δεν έχει κατατεθεί- ανήκουν στη λεγόμενη Πρωτοβουλία των 53.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ